top of page

Muren

Het is samengesteld uit twee materialen Glass Bubbles van 3M met een vacuüm en Aerogel. Deze materialen zijn gecombineerd om een warmte-reflecterend product te creëren. Aero-Therm interieur muurvariant is ontwikkeld in samenwerking met een EN-17025 gecertificeerd laboratorium dat gespecialiseerd is in bouwmaterialen. Het heeft energiebesparende eigenschappen en is gecertificeerd volgens de Europese norm EN-12381, die in Nederland bekend staat onder de naam NEN-EN12831. Het product zal de warmte- reflecteren van de oppervlakken.

Daarnaast is er een vuurbestendige variant van Aero-Therm ontwikkeld, die voldoet aan de wettelijke eisen voor woongroepen en ziekenhuizen. Deze variant is getest volgens de EN 13501-norm, die in Nederland bekend staat als NEN-EN13501. De testresultaten laten zien dat de variant niet actief bijdraagt aan de verspreiding van vuur, dat het niet kan vlamvatten (a2 klasse), dat er geen rookontwikkeling is (s1 klasse) en dat het resulteert in geen brandende druppels (d0 klasse).

De voorbehandeling van Aero-Therm wordt verzorgd door voorstrijk van Aero-therm of soortgelijk materiaal. Met de binnenverf van KEIM heeft u een geweldig resultaat, genaamd Innostar. KEIM-verf is gekwalificeerd als a2,s1,d0 voor brandveiligheid en is getest op robuustheid en kleurechtheid volgens de DIN EN 13300-norm. Het is gecertificeerd voor gebruik in projecten die moeten voldoen aan BREEAM WELL en LEAN. De KEIM-verven hebben een kleurgarantie van 20 jaar en bieden bescherming tegen pathogenen zoals bacteriën, virussen en schimmels vanwege de hoge pH-waarde van het materiaal wat mede zal voldoen aan de hoge normen op het gebied van energiebesparing, brandveiligheid en gezondheid.

bottom of page